Tunjukkan catatan dari September, 2015

Biodata Dan Gambar Pelakon Nur Ruhainies

Nama Penuh : Nur Ruhainies Farehah bt Zainul Ilyas Nama Popular : Ruhainies Umur : 23 Tahun (2015) Asal : Kuala Lumpur Tarikh Lahir : 27 Julai 1992 Pekerjaan : Pelakon, pengarah dan duta produk Ruza Kaitan …

Sinopsis Drama Hello Mr Perfect

Sinopsis Drama Hello Mr Perfect - Novel Hello, Mr. Perfect karya Waniey Zakaria didaptasi ke sebuah drama untuk mengisi slot Akasia TV3. Teraju utama dilakonkan oleh Fattah Amin dan pelakon baru, Nur Ruhainies. Drama ini mendap…

Proses Penukaran MyKad di JPN Kuala Terengganu

Sebelum ini mungkin ada yang pernah mendapat berita di laman sosial yang mengatakan penukaran MyKad akan dinaikkan harganya daripada RM10 kepada RM50 bermula 1 Oktober ini. Tetapi sebenarnya berita itu tak betul pun. Pihak JPN t…

Salam Aidiladha 2015

Rasa agak ketinggalan kalau buat ucapan Aidiladha hari ini. Haha. Biarlah, masih dalam mood raya lagi ni. Hari ni merupakan raya kedua Aidiladha. Ada yang sudah bekerja dan masih bercuti. Siapa yang sudah bekerja, anda seorang y…

Tips Tutup Aurat

Set dalam minda yang kita nak berada di paras nombor 8 di mana kita menutup aurat sempurna dengan handsock serta stokin. Kalau ada baju seksi, simpan. Jangan buang sebab kalau gian nak pakai, pakai dalam bilik je. Jangan …

Selamat Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia 2015 untuk semua rakyat Malaysia. Hari cuti sebegini patut dimanfaatkan dengan meluangkan masa bersama keluarga, anak-anak, atau suami isteri. Yang bekerja tu takpe, demi mencari rezeki. Kerja dengan ikhlas…

Pembayaran Komisen Ke 4 Dan Komisen Ke 12, 13, 14 Ashadee.com

Tajuk entry macam panjang sikit. Hehe.  Alhamdulillah, dah terima bayaran dari Ashadee.com. Walaupun payment dia mungkin tak banyak bagi anda, tapi aku tetap berpuas hati kerana setiap kali dapat payment mesti makin bertambah.…

Telekung Reehans Pilihan Muslimah

Telekung Reehans Pilihan Muslimah -  Ada di antara kita yang menjadikan telekung sebagai hantaran atau sebagai hadiah untuk insan tersayang. Telekung solat yang selesa pastinya mahu dimiliki oleh semua   muslimah .  Pemilihan t…

Income RM255 Lebih Setiap Hari Melalui Facebook

Sekarang ini tidak perlu diperkenalkan lagi cara buat duit online, ramai yang dah tahu cabang-cabang yang boleh dilakukan untuk mendapatkan pendapatan sampingan. Ini termasuklah melalui facebook yang dikatakan sebagai lubuk buat…

Kejadian Crane Jatuh di Masjidil Haram

Hujan ais disertai angin kencang yang melanda Kota Makkah, Arab Saudi mengakibatkan crane jatuh di Masjidil Haram dan menyebabkan beberapa jemaah terkorban seperti yang dilaporkan oleh Al-Arabiya, Jumaat (11/9/2015). Cred…

Koleksi Jam Outdoor G‐Shock

Seutas jam tangan amat penting bagi orang yang menepati masa. Jam tangan bukan sahaja berfungsi sebagai penunjuk masa tetapi ia juga boleh menggambarkan personaliti seseorang. Pelbagai jenis jenama jam yang dikeluarkan, dan G-Sh…

Kulit Putih Dengan MIKA Sakura White

Kulit putih, siapa yang tidak mahu kan? Kebiasaannya aku lihat, kalau putih mesti mereka di luar sana hanya menitikberatkan putih dibahagian muka sahaja. Dibahagian badan dibiarkan gelap, sangat tak cantik mata aku tengok, macam…

Ilmu Blogging Melalui Best Blogger Network

Alhamdulillah, lebih kurang seminggu lebih (rasanya) aku menjadi ahli   Best Blogger Network (BBN) . Ini merupakan kali pertama aku join group Whatsapp yang terdiri daripada rakan blogger. Group Whatsapp Best Blogger Network ini…

Muatkan lagi catatan
Tiada hasil carian ditemui