Lifestyle

10 Taktik Kawan Kita Bagi Supaya Tak Makan Sorang - Sorang

Dalam ramai - ramai kawan kita, mungkin ada sorang yang jenis dia memang tak boleh forever alone bila keluar makan. Terutama bila zaman study di universiti dulu, mesti akan ada kawan yang tak pernah lunch atau dinner sorang-sora…

Tips Tutup Aurat

Set dalam minda yang kita nak berada di paras nombor 8 di mana kita menutup aurat sempurna dengan handsock serta stokin. Kalau ada baju seksi, simpan. Jangan buang sebab kalau gian nak pakai, pakai dalam bilik je. Jangan …

Niqabis Yang Makin Pudar

Saya percaya masih ada niqabis yg benar-benar beramal dengan maruahnya. Beramal dengan kalam 'tidak melihat dan dilihat'. Mungkin 1 dalam 1000 yang ada zaman kini. Pernah jadi ketegasan pendirian seorang niqabis meng…

Ayat Ringkas Dengan Maksud Mendalam Part II

Sebelum ini di entri ini, aku ada kongsikan ayat-ayat ringkas yang memberi maksud yang mendalam. Kali ini aku nak kongsikan lagi sambungannya. Gambar hiasan Saya mengagumi awak Adanya orang yang memandang tinggi pad…

Ayat Ringkas Dengan Maksud Mendalam

Selama ini kita mungkin tidak sedar ada beberapa ayat yang nampak ringkas tetapi sebenarnya sangat memberi kesan yang positif pada diri atau pada orang yang kita katakan.  Di bawah adalah contoh kata-kata yang membawa maksud y…

Tips Pulihkan Semangat Hilang

Rasanya ada diantara blogger pernah mengalami keadaan ini. Keadaan dimana mood dan semangat untuk berblogging hilang entah kemana. Macam tu lah keadaan aku sekarang ini. Bagi aku, semangat itu bermula dari hati. Ada beberapa…

Dulu-Dulu

Masa kecil dulu kalau menangis, Nak menangis sekuat yang boleh, Nak bagi semua orang dengar, Nak semua orang bagi perhatian. Bila dah besar kalau rasa nak nangis pun. kita mesti jauhkan diri daripada orang. Menangis sor…

Cara Yang Betul Kejutkan Anak Dari Tidur

Cara atau adab mengejutkan anak yang tidur, tidak kira anak yang masih bayi, kanak - kanak , remaja atau dewasa. Beri salam kepada anak yang sedang tidur Sentuh hujung ibu jari kakinya dan goyangkannya perlahan -perla…

Senyum je | Kelebihan Senyum

Assalamualaikum Good morning ladies and gentleman, boys and girls * tak payah macam choral speaking sangatlah * Pagi-pagi lagi aku dah dapat tau sesuatu yang agak menyakitkan hati. Tapi takpe, it's okeyy. Kita senyum…

Bapa Borek Tak Semestinya Anak Rintik

Assalamualaikum Tadi godek-godek muka buku dan aku terjumpalah satu status. "Mak bapak dia mesti pencuri, sebab tu anak dia pun pencuri."  Aku sangat tak setuju dengan dia punya statements. Tak tau cerita yang sebe…

Trick Cover

KALAU TERSEPAK BATU Jangan bangun terus, berguling-guling sampai xde orang yang lihat, tak pon... berguling-guling kemudian bangun dan nyanyi lagu Hindustan XD... baru orang tak perasan kita tersepak batu...tak pun..berguling-…

Perlu ke Malu?

set in your mind dear..malu mu itu berharga,terutama wanita, gadis, perempuan dan sewaktu dengannya, bukan nak cakap lelaki tak perlu malu...perlu tapi perempuan ni perlu malu dengan sesungguhnya..haha tapi nak malu p…

CARA GEMBIRAKAN DIRI SENDIRI

SENYUM Walaupun korang tengah panas kat dalam. Senyum jer, ce kalau muka masam,  Orang sekeliling pun takut/malas nak tegur. Paling parah bila dorang sekali terkena tempias mood korang tu. Senyum tu adalah ubat yang paling mu…

Surat Sahabat Untuk Sahabat

Assalamualaikum sahabat... Semoga saat engkau membaca surat ini, engkau dalam keadaan tersenyum. Kerana Allah telah menghadirkan kembali rasa sayang serta Kasih-Nya padamu. Rasa yang sama saat kita bersama dulu, menjalani ha…

تحميل المزيد من المشاركات
لم يتم العثور على أي نتائج