Raja Adsense
igkaboom

4
Dalam ramai - ramai kawan kita, mungkin ada sorang yang jenis dia memang tak boleh forever alone bila keluar makan. Terutama bila zaman study di universiti dulu, mesti akan ada kawan yang tak pernah lunch atau dinner sorang-sorang. Dia ni akan cuba sedaya upaya ajak kawan-kawan untuk makan sekali dengan dia.

Kalau anda perasan, dia ni ada saja alasan yang diberi untuk make sure dia tak makan sorang-sorang.
Antaranya :-

1. "Eh jom makan dengan aku hari ni. Aku belanja. Tapi yang murah-murah jelah."


2. "Makan kat kedai ni lagi sedap weh. Aku dah try dah. Kedai yang kau nak pergi tu tak best sangat. Jom follow aku."


3. "Alaa sekarang ni jelah aku nak makan dengan kau. Nanti bila dah kerja nak jumpa pun susah."


4. "Aku belum cucuk duit lagi kat ATM. Jadi aku kena pakai duit kau dulu untuk lunch nanti. Boleh?"


5. "Kau nak biarkan aku makan sorang-sorang? Tergamak kau buat aku macam ni."


Tapi bila tak berjaya nak pujuk kawan-kawan, dia ni akan tapau je makanan untuk makan kat bilik, dan masih bagi alasan seperti "Aku selalu makan sambil tengok series kat laptop. Kalau kat cafe tak boleh. Sebab tu aku tapau je." Hihihi.

Aku kongsikan 5 je taktik disini yang kawan selalu buat. Lagi 5 taktik korang boleh baca disini - 10 Taktik Paling Power Yang Digunakan Oleh Rakan Korang Bila Nak Ajak Teman Makan







Comments
4 Comments

4 ulasan:

  1. Semua taktik tu betul belaka :-)

    BalasPadam
  2. hihihih... taktik betul ni...

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #19 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/10/senarai-url-blog-19.html

    BalasPadam
  3. mkan ramai2 la best..

    hahaha..mcm2 tektik ye..

    BalasPadam
  4. gambar2 itu makin menghidupkan post...

    tapi aku selalu blanja minum air untuk ajak kawan aku

    BalasPadam

Tudung Si Comel