Raja Adsense
igkaboom
Ephyra

BB Cream merupakan satu keperluan kulit wajah bagi wanita. Kebanyakan BB Cream ini digunakan sebagai bedak asas dan untuk menutup cela. Pemilihan BB Cream yang sesuai dengan kulit penting supaya wajah anda cantik dipandang. Haha. Aku nak kongsikan BB Cream yang terbaik pernah aku guna iaitu BB Cream Nurrull's Beauty.

BB Cream Nurrull's Beauty

Kandungan BB Cream Nurrull's Beauty 

  • Pearl Extract - Pearl mengandungi protein dan element mikro yang bertindak sebagai agen anti penuaan. Antara kelebihan dan maanfaat lain Pearl extract adalah agen anti penuaan, antioksida, agen pemutih kulit dan agen pelembut kulit.
  • Glutathione - Glutathione (GSH) merupakan produk antioksidan sempurna yang diakui para ahli di seluruh dunia. Ia berfungsi mencantik dan menyihatkan kulit, meneutralkan radikal bebas dan membunuh racun-racun yang ada di dalam tubuh sekaligus mampu untuk menjadikan kulit lebih halus dan cantik.
  • Aloe vera - Aloe vera secara teknikalnya merupakan medium yang baik untuk rawatan kulit dan bersifat antimikrobial. Penggunaan aloe vera sebelum make up boleh mencegah kulit dari kekeringan. Ia juga dapat membantu merawat masalah kulit berjerawat kerana sifatnya sebagai antimikrobial yang boleh membunuh bakteria yang mengakibatkan keradangan kulit.
  • Stemcell Grape - Stemcell merupakan bahan yang paling baik berfungsi sebagai anti-penuaan. Malah membantu untuk menghaluskan dan menganjalkan kulit. Mengurangkan garisan dan kedutan halus di wajah.
  • Vitamin C dan E - Vitamin C berfungsi sebagai agen pemegang air maka, kulit akan sentiasa segar dan lembab. Vitamin C jugak adalah perisai bagi kulit terhadap sinaran matahari. Vitamin E pula berfungsi untuk mengekal kelembapan kulit, melindungi kulit dari sinar UV dan paling penting mempercepatkan process penyembuhan luka.
BB Cream Nurrull's Beauty Review

Fungsi BB Cream Nurrull's Beauty 

  • Mencerah dan menggebukan wajah
  • Menutup cela dan pori
  • Memberikan kesan flawless seawal 1 minit
  • Tahan 16 jam
  • Merawat sel - sel kulit mati
  • Merawat kulit muka dari dalam pori
  • Oil free
  • Sesuai untuk kulit normal dan sensitif

BB Cream Nurrull's Beauty Review
Selepas menggunakan BB Cream Nurrull's Beauty 

Aku memang ada menggunakan satu produk BB Cream sebelum ni. Produk tu memang bagus, sesuai dengan kulit muka aku. Tetapi selepas menggunakan BB Cream Nurrull's Beauty, rupa-rupanya ia lagi bagus dari produk yang aku guna sebelum ni. Hihi. 


Apa yang aku suka sangat dengan BB Cream ini adalah :-

  • Tidak berminyak. Antara banyak - banyak bb cream yang aku pernah guna, kebanyakannya berminyak. Tetapi BB Cream Nurrull's Beauty paling aku suka kerana tidak berminyak. Bila apply bb cream ni, rasanya seperti ia meresap ke dalam kulit
  • Tahan lama. Pakai bb cream ni dah tak perlu touch up banyak kali. Pakai sekali waktu pagi, dah boleh tahan seharian. 
  • Dapat menutup parut dan cela. Dengan hanya apply nipis bb cream ni, parut jerawat di pipi aku dapat diselindungkan.

Anda boleh dapatkan BB Cream Nurrull's Beauty dengan menghubungi :-

Norhafizah Bt Mohd Alwi
Whatsapp : 012 3756461
Facebook : Norhafizah Alwi
Instagram : norhafizahalwi
Email : rianalittlecuties@gmail.com









Comments
3 Comments

3 ulasan:

  1. salam dear... ;) dpt mencantikkan kulit muka dan merawat skali gus seperti apply collagen di kulit muka. ;) tq dear hajar

    BalasPadam
  2. salam sis..
    wahh mcm best je BB cream ni... terbaikkk....

    BalasPadam

Tudung Si Comel