Raja Adsense
igkaboom
Ephyra

Hari - hari keluar iklan mengenai Chilindo kat facebook. Rakan facebook, rakan blogger pun ramai yang kongsikan mengenai web Chilindo. Jadi, aku pun terjebak la jugak. Iman tak kuat nak menahan godaan. Haha. Biasa lah, perempuan kan. Kalau bab shopping dia orang pertama yang tahu kalau ada sale, barang murah, atau tempat shopping baru.

Bagi yang pertama kali dengar, Chilindo ni merupakan pusat shopping online macam Zalora dan Lazada. Tetapi yang membezakannya adalah, di Chilindo korang perlu membida barang tersebut. Jika menang bida, baru boleh beli. Faham kan bagaimana bida berfungsi?

Chilindo

Ok, aku berjaya bida beberapa barang tapi at the end dua barang sahaja aku beli. Hihi. Dua barang tersebut adalah :-
  • Beg Duffle Neat
  • Tongkat Selfie
Nanti aku tunjuk gambar kat bawah kalau ada antara korang yang masih belum terbayang barang apa yang aku beli. Hehe

Kualiti Barang

Apabila membeli barang, tentu lah kualiti yang kita paling titik beratkan. Lebih-lebih lagi kalau barang tu murah, mesti kualiti dipersoalkan. Di Chilindo, ada yang berjaya bida dengan harga yang lebih murah dari harga pasaran tau.

Jadi ok ke tidak barang dari Chilindo?
Berbaloi ke beli?

Setakat dua barang yang aku dapat tu, so far ok lah. Takda apa-apa masalah semasa sampai kat tangan aku.

Beg Duffle Neat

Beg Duffle

Beg ni aku berjaya bida dengan harga RM 11.70 sahaja. Murah la tu bagi aku. Haha. Beg ni sesuai la kalau korang nak pergi short vacation, sumbat dua tiga helai baju. Untuk pergi gym pun boleh. Nampak bergaya gitu kan.

Tongkat Selfie

Monopod

Tongkat Selfie ni pulak aku berjaya bida dengan harga RM 10.60. Tongkat ni 2 in 1 ya. Boleh buat monopod dan lagi satu korang boleh stand kan tongkat tu sebab dia ada tiga kaki yang boleh seimbangkan tongkat tadi. Kalau yang suka buat video, sesuai sangat la guna monopod yang boleh stand

Dua-dua barang ni aku memang puas hati dan berbaloi beli. Jadi, korang yang berkeinginan untuk bida dua barang ni, sila lah bida tanpa ragu-ragu. Hihi

Penghantaran dari Chilindo

Penghantaran Chilindo boleh dilakukan melalui pos atau nak Cash On Delivery (COD) pun boleh. Kalau nak dihantar melalui pos, caj penghantaran dikenakan sebanyak RM 8 dan jika korang memilih untuk COD, caj penghantaran RM 12 akan dikenakan. Beli banyak-banyak pun caj pengantaran tetap sama ok, takda caj tambahan lain dah. Sebab tu lagi berbaloi kalau kita order banyak-banyak terus kan.

Jadi, aku memilih penghantaran menggunakan pos ke Terengganu. Penghantaran dilakukan oleh Ninja Van. Jadi jakun kejap pertama kali terima penghantaran dari Ninja Van. Haha. Biasa kalau courier lain kena sign dan tulis nombor ic pada kertas dia tu kan, tapi Ninja Van tak perlu tulis, terus sign kat handphone dia. Dah maju sekarang kan.

Lepas dapat parcel tu, aku check sekali lagi tracking kat website dia. Hasilnya, nampaklah signature yang ntah apa-apa. 

Ninja Van
Seriously, sign kat kertas  lagi jauh beza 













0 ulasan:

Catat Ulasan

Tudung Si Comel