Tips Perkahwinan

Dokumen Dan Prosedur Permohonan Perkahwinan di Terengganu

Sebelum berkahwin, urusan dokumen inilah yang paling penting. Tak lengkap dokumen ni, tak kahwin la kau. Betul tak? Jadi, aku nak share la pengalaman aku dalam menguruskan dokumen-dokumen ini. Mungkin boleh dijadikan panduan bag…

Tips Menjadi Isteri Gred A

Pesanan Umamah binti Al-Harith kepada puterinya  1- Hendaklah tunduk kepadanya dengan penuh kerelaan, mendengar dan taat kepadanya dengan cara yang baik..selagi mana suami tidak mengajak buat benda yang salah selagi itula…

Tanda Apabila Wajib Berkahwin

Sunyi di hati walaupun dikelilingi ramai orang Perasaan sunyi dan sayu merupakan sindrom paling kerap menimpa manusia yang kosong hatinya daripada mengingati Allah. Kesunyian ini bermaksud hati terasa kosong dan wujud per…

Pilihan Kos Perkahwinan

Betul kata orang, kahwin cuma sekali, *tapi ada juga dua tiga kali* sebab itu kebanyakannya bakal raja sehari ini akan membuat majlis besar-besaran dan mesti nak sempurna. Yela, memandangkan sekali seumur hidup, mestilah nak…

Video Perkahwinan Pasangan Melayu Romantis di Korea

Hari ini rasa nak kongsikan sesuatu yang romantik dan sweet gitu. Aku pasti semua orang terutama wanita teringin merasai pengalaman yang sebegini. Siapa yang tak nak kan lebih-lebih lagi bersama insan tersayang dalam winter mai…

3 Pesanan Untuk Pengantin Lelaki

Memakai inai Menurut hukum lelaki tidak boleh memakai inai. Sememangnya aku tengok kebanyakan pengantin lelaki mesti nak pakai ini inai. Kalau tak caya tengok video ni Memakai kalung ( dokoh )  Kalung yang dimaksudka…

تحميل المزيد من المشاركات
لم يتم العثور على أي نتائج