Cantik itu subjektif

by - 1:29 PTG

A : tengok awek tu,cun kan?
B : biasa je aku tengok,nak tengok awek cun??? tuuuu macam dia tu (sambil tunjuk kat pmpuan lain)

Pernah alami situasi ni?? A cakap si  polan ni cantik, B pulak rasa si polan ni tak cantik pun..benda ni lumrah,mata manusia mmg sama je bentuk nya..tapi tak sama penilaian. Orang kata cantik itu subjektif. Ada yang kata bulu mata lentik itu cantik. Ada yang kata putih gebu itu cantik. Itu yang orang simpulkan "cantik itu subjektif ". Tapi ramai yang mengatakan cantik itu haruslah tinggi lampai, putih , kurus ni termasuk aku yang cakap macam ni..hahaha

Ada yang sanggup habis beribu semata-mata nak cantik..cucuk sana,cucuk sini ~ tua itu fitrah cik akak n cik abg oii..so,xpayah la nk cucuk bagai,membazir je

Dari pengalaman aku...
lelaki akan reject bila pmpuan yang dia kenal tak cukup cantik macam Nora Danish kenapa nama nora danish tetibe kuar pulak,hahaha. Bukan setakat reject jadi awek bro tapi reject jadi kawan terus. Memang hebat kan!! Ni la jenis laki yang mintak karate free,hahaha...fikir perasaan orang sikit la babe. Tak kurang jugak wanita,sama je..ada yang jenis macam ni~senang cite sama jela laki n pmpuan pun

As for me lah,untuk awek2 kat luar sana tu klu nak cantik xpayah la mekap tebal2..dah macam patung cendana aku tengok | nasihat utk diri sendiri jugak ni | 
the most important adalah confident level korang kena tinggi, ataupun dalaman korang tu kena  lah superb
bila orang dah tengok keconfident-nan wah,ada jugak ayat mcm ni korang..muka pun dia tak pandang dah

Okehh..That's all peeps!
Dah puas aku membebel

You May Also Like

4 ulasan

  1. Betul Hajar..Cantik Luaran adalah subjective. Cantik dalaman yang penting coz ia kekal dari kecil sampailah kita tua...boleh polish dengan amalan yang baik yang berkekalan...tak perlu costkan!!!

    BalasPadam
  2. kalau nakkan kita kerana kecantikkan kita memang melampau lelaki macam ni... esok dah tua, dah huduh sikit, tinggalkan kita.. bhaya2..


    btw, done follow u... hit me back key www.ladyainaa.com

    BalasPadam