Bicara Cinta

Tips Kembali Percaya Pada Orang

Aku percaya setiap orang pernah rasa sakit hati. Sakit hati sebab ditipu, dikhianati atau dikecewakan. Kalau tak pernah rasa sakit hati, bukan hidup namanya. Kadang-kadang, bila dah ditipu atau dikhianati berkali-kali, at the en…

7 Sebab Kenapa Masih Single

Mengapa masih tak laku-laku? Cemburu tengok kawan-kawan lain sedang bahagia dan bercerita tentang kerenah boyfriend masing-masing. Aku? Nak share pasal kawan lelaki pun tak ada, inikan pula boyfriend. Pastinya kamu yang masih so…

Bersabarlah Wanita Yang Menahan Nafsu Couple

Cuba bagitau aku, perempuan mana yang tidak mahu disayangi, diberi perhatian dan dihargai? Bila kau lihat rakanmu update status atau selfie dengan hashtag 'kepunyaan Capital A' dan menjaja cerita cintanya, tetapi kau dal…

20 Hal Rahsia Tentang Wanita

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 2. Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling …

5 Perkara Untuk Faham Hati Perempuan

Pernah dengar lelaki cakap, "Perempuan memang complicated". Sebegitu susah ke untuk memahami hati perempuan. Mungkin juga. Kadang-kadang aku sendiri pun tak memahami diri aku. Haha. Kali ini aku nak kongsikan isi hati …

6 Cara Membuatkan Lelaki Jatuh Cinta Pada Anda

Ada ketikanya anda perlu memikat si dia supaya si dia suka pada anda. Kadangkala lelaki tidak perasaan akan kehadiran anda dalam hidup mereka. Walaupun anda rasa sayang pada dia, dia tidak perasan kehadiran perasan tersebut di d…

Carilah Lelaki yang Mampu Jadi Imam

Asal kepada seorang wanita adalah pengikut. Ertinya, dia berhajat kepada pemimpin dan pembimbing. Asal kepada seorang lelaki pula adalah ketua. Ertinya dia merupakan seorang pemimpin dan pembimbing. Sebab itu dianalogikan su…

Kepada Orang Patah Hati

Kepada orang yang baru patah hati, Biarkan dirimu untuk bersedih. Setiap orang mungkin mempunyai pandangan yang berbeza tentang bersedih. Seolah-olah bersedih adalah hal yang ringan. Seolah-olah korang perlu terus ketawa…

Aku Memilih Setia

Aku nak kongsikan satu karya daripada  Muhammad Rusydi . Moga dapat dijadikan pengajaran =) Hari ini aku harus berterus-terang. Luahkan segalanya pada suami. Aku nak minta dia lepaskan aku. Ceraikan. Din…

Tak Mampu Lupakan

Mungkin kita tak sedar kita sedang tengah lupakan Dia

Percintaan Seperti Jalan Raya

Percintaan sebenarnya boleh diibaratkan sebagai kita berada di jalan raya. sepanjang perjalanan kita pasti akan melihat tanda lalu lintas yang memberi peringatan untuk lebih berhati-hati supaya dapat mengelakkan kemalangan. Begi…

Jenis Lelaki Yang Perempuan Patut Jauhi

Lelaki Yang Terlalu Cepat Kata Suka Baru kenal cepat je cakap suka. Nak couple. Nak tunang. Nak kawin. Eh eh eh... Sampai rasa macam "Lelaki ni terdesak sangat ke?" Mohon angkat kaki cepat ye. Lelaki macam ni te…

Tanda Dia Menolak Anda

Naluri ingin rapat dan mengenali seseorang adalah sangat biasa bagi seorang lelaki mahupun wanita. Apabila sudah mula kenal, korang ingin jauh lebih mendekati dirinya, kalau boleh ingin menyayangi serta ingin sentiasa berada disi…

Reaksi Korang Bila Ex Ajak Couple Semula ?

Kalau ex ajak kita couple balik, apa reaksi korang? Seronok, excited atau meluat sangat-sangat? Adakah korang rasa macam korang ni barang yang suka-suka je orang nak guna. Waktu perlu, dia jaga kita. Bila dah bosan dia letak kit…

Yakinlah Jodoh Terbaik Pasti Ada

Seseorang hadir dalam hidupmu kerana sebuah alasan. Dia datang menawarkan kebahagian dan juga kekecawaan. Kadang-kadang ada yang hanya datang menyape je, tapi ada pula yang dah jauh melangkah. Mereka datang silih berganti men…

Cintai Seseorang Kerana?

Assalamualaikum What do u think? Aku rasa ramai kapel yang duk cakap "saya cintakan awak kerana Allah". Sebelum cakap macam tu korang fikir balik tak? Betul ke apa yang korang cakap seiring dengan pe…

Sebiji Epal Seorang Wanita

Wanita ibarat sebiji epal yang cantik buahnya, yang manis rasanya. Semakin tinggi ia di atas pokok, semakin mahal harganya, semakin sukar untuk dipetik dan InsyaAllah semakin elok isinya. Jika ia rendah di atas pokok, maka muda…

Cara Senang Lupakan Ex

Bersedih dulu Ambil masa untuk bersedih. Of course la sedih bila dah break ni. Korang perlukan masa untuk menutup kisah lama dengan dia. Dia yang pernah korang percayai,sayangi dan berkongsi sama-sama. Tapi pada masa yang sama…

Seandainya Dia Bukan Jodoh Aku

Assalamualaikum !  Bagaimana nak tahu dia adalah bukan jodoh kita? Mungkin setiap orang mempunyai cara yang berbeza. Tapi aku rasa jika kita berasa was-was untuk menerima seseorang itu, so jangan terima.  Orang kata…

Cinta Tak Terlihat

Kenapa kita mesti menutup mata ketika kita tidur?  ketika kita menangis dan ketika kita membayangkannya? Itu kerana hal terindah di dunia ini tidak terlihat. Ketika kita menemukan seseorang yang keunikannya sejalan dengan …

تحميل المزيد من المشاركات
لم يتم العثور على أي نتائج