Raja Adsense
igkaboom

5
Bagi wanita, BB Cream atau foundation menjadi satu keperluan untuk kulit wajah. Kebanyakan BB Cream ini digunakan sebagai bedak asas dan untuk menutup cela. Pernah tak anda teliti muka orang yang pakai  BB Cream ini, ada yang ok dan ada juga yang nampak sememeh je. Pemilihan BB Cream yang sesuai dengan kulit dapat mengelakkan muka anda jadi sememeh. Haha. Aku nak kongsikan BB Cream yang aku suka iaitu BB Cream keluaran Seqy Beauty.

BB Cream Seqy Beauty

Fungsi dan Kelebihan BB Cream Seqy Beauty 

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Menutupi cela di muka
  • Sebagai bedak asas
  • Lebih ringan dari foudation
  • Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
  • Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
  • Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
  • Wajah tidak berminyak sepanjang hari
  • Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
  • Melambatkan penuaan
  • Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia

BB Cream Seqy Beauty

Kandungan BB Cream Seqy Beauty

  • Aqua Cream
  • Beeswax
  • Cetyl Alcohol
  • Octyl Methoxycinnamate
  • Cyclopentasiloxane
  • Dimenthicone
  • Caprylic/Capric Triglyceride
  • Propylene Glycol
  • Titanium Dioxide
  • Iron Oxides
  • Sodium Chloride
  • Phenoxyethanol

Pengalaman Sendiri

Sebenarnya aku jarang dan agak tak suka pakai bb cream atau foundation. Disebabkan muka aku jenis yang agak berminyak, bila pakai bb cream ni muka akan jadi lebih berminyak. Lagi satu, bila dah lama pakai bb cream, kulit muka akan jadi bertompok, yang paling ketara nampak bertompok tu di bahagian bawah mata. Mesti korang pun pernah alami macam ni kan?

Apabila aku menggunakan BB Cream Seqy Beauty ni, lain sangat rasa dia. Rasanya lebih ringan seperti tak pakai apa-apa pun. Kalau pakai bb cream sebelum ni 10 inci rasa ketebalannya. Haha. Cuaca yaang agak panas kebelakangan ini membuatkan kulit makin berminyak dan berpeluh. Tapi sejak pakai BB Cream Seqy Beauty, muka dah kurang berminyak dan bila berpeluh kulit nampak lebih glowing tau. Sekarang ni kalau keluar hanya perlu pakai bb cream ni, kalau rajin sikit pakai la bedak compact.

 BB Cream by Seqy Beauty
Gambar kanan terlebih pencahayaan pulak -_-

Jadi aku sangat syorkan BB Cream Seqy Beauty ini kepada anda terutama mereka yang mempunyai kulit berminyak dan susah untuk mencari bb cream yang sesuai.



Untuk dapatkan bb cream ini boleh ke :-
Facebook : Seqybeauty
Instagram  : @seqybeauty

Harga :-
RM55 (Semenanjung Malaysia)
RM60 (Sabah/Sarawak)

























Comments
5 Comments

5 ulasan:

  1. Wanita perlu jaga kecantikan kerana dirimu begitu berharga

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, kami kaum wanita memang sangat berharga =0

      Padam
  2. Ramai yang bercakap tentang BB Cream ni.. dari blog sampai instagram sampai facebook pun....

    Teringinnya nak try.... hehehheehe.. ada pilihan tona warna ke...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah, dia ada 3 tone warna..fair, natural and brown.
      Try lah, memang best bb cream ni =)

      Padam
  3. Boleh contact kak aya ye untuk pertanyaan dan pesanan BB Cream Seqy Beauty 0173416762

    BalasPadam

Tudung Si Comel