Raja Adsense
igkaboom

7
Kebelakangan ni aku tengok ramai blogger yang cek Mobile Friendly Test untuk blog diaorang. So aku pun nak test jugak sejauh mana 'kemesraan' blog aku menerusi  smartphone. Dan hasilnya, Awesome ! This page is mobile-friendly. Syukur, blog aku lulus Mobile Friendly Test. 

blog lulus mobile friendly test

blog lulus mobile friendly test

blog lulus mobile friendly test

Aku bukan cuma test pada page blog, tapi aku juga test untuk beberapa entri di dalam blog. Dan hasilnya tetap sama. Alhamdulillah. Blog mesra mobile ni penting juga sebab zaman sekarang ni majoriti pengguna smartphone. Dari budak kecik sampai ke dewasa boleh dikatakan memang ada sebijik sorang smartphone. Kalau blog kita dah mesra mobile memang tiada masalah untuk membuka blog kerana paparan yang baik dan mudah dibaca. 

Ada yang tak test lagi blog korang? Boleh test di  Mobile Friendly Test






Comments
7 Comments

7 ulasan:

  1. i say blog saya tak mesra mobile lagi lah, nak tukar theme pun masih rasa malas lagi

    BalasPadam
  2. Saya tak pernah test lagi ni. Bagus juga singgah sini dapat ilmu baru. Terima kasih.

    BalasPadam

Tudung Si Comel