Tips Blogging

Domain Murah Malaysia

Google menawarkan hosting dan domain secara percuma kepada korang untuk membuat website atau blog. Domain mempunyai 2 pilihan, sama ada yang percuma atau berbayar. Domain pecuma agak panjang, contoh, hajarshikin.blogspot.com . …

Ilmu Blogging Melalui Best Blogger Network

Alhamdulillah, lebih kurang seminggu lebih (rasanya) aku menjadi ahli   Best Blogger Network (BBN) . Ini merupakan kali pertama aku join group Whatsapp yang terdiri daripada rakan blogger. Group Whatsapp Best Blogger Network ini…

Domain Usia 2 Minggu

Blog ini telah diwujudkan hampir 3 tahun tetapi 2 minggu lepas baru tukar domain berbayar. Haha, ambil masa yang lama kan untuk bertukar ke domain berbayar? Sebelum ini menggunakan link hajarashikin.blogspot.com , dan se…

CPUV Nuffnang | Lactacyd Malay Milenniu...

'Lactacyd Malay Milenniu...' merupakan CPUV Campaign yang pertama pada bulan Disember. Pejam celik pejam celik dah masuk bulan terakhir  tahun ini kan? Cepat sangat masa berlalu. Berbalik pada topik, walaupun kebelak…

Blog Mesra Mobile

Kebelakangan ni aku tengok ramai blogger yang cek Mobile Friendly Test  untuk blog diaorang. So aku pun nak test jugak sejauh mana 'kemesraan' blog aku  menerusi  smartphone. Dan hasilnya, Awesome ! This page is mobile-fr…

Tips Tingkatkan Trafik Blog

Siapa yang tak nak kalau blog mendapat trafik yang tinggi setiap hari. Ada blog yang mencecah beribu malahan berjuta trafik. Macam mana nak meningkatkan trafik blog? Kalau korang search google memang banyak cara yang dikongsi o…

Muatkan lagi catatan
Tiada hasil carian ditemui