Raja Adsense
igkaboom

Dengan keadaan ekonomi sekarang ini, mengharapkan duit makan gaji sahaja setiap bulan mungkin akan 'sakit' sedikit. Kita sebagai seorang blogger sudah diberi kelebihan untuk menjana pendapatan sampingan. Buat duit online melalui blog bukan terletak pada satu sumber sahaja. Ia mempunyai 101 platform yang anda boleh pilih untuk menjana pendapatan melalui blog.

Ini merupakan kali pertama aku mendapat komisen dari RevenueHits dan hasilnya boleh juga untuk tambah mana yang kurang dalam perbelanjaan. 
Pembayaran Income RevenueHits

Cara Bayaran Dari RevenueHits

Bayaran RevenueHits dibuat menerusi pindahan ke akaun Paypal, Wire transfer dan Payoneer. Aku lebih senang guna Paypal. Lagipun akaun Paypal dah ada kan. Anda belum ada akaun Paypal lagi? Baik pergi daftar sekarang. - Paypal Malaysia 

Seperti Adsense, RevenueHits juga dibayar dalam USD. Dengan keadaan mata wang negara kita sekarang ini, sepatutnya kita mengambil peluang menjana pendapatan USD. Sudah pasti akan mendatangkan hasil yang lebih banyak jika ditukarkan ke mata wang MYR.

Cara RevenueHits Jana Pendapatan

Kiraan income adalah menerusi 3 cara iaitu CPC (Cost-per-Click), CPM (Cost-per-Thousand impressions), dan CPA (Cost-per-Action).
  • CPC - income berganda bila ada orang klik iklan tersebut.
  • CPM - income dijana mengikut jumlah view.
  • CPA - income terhasil bila ada satu tindakan dilakukan pelawat blog (contohnya mendaftar ke satu-satu akaun).
Bagi anda yang ingin mencuba buat duit blog melalui RevenueHits boleh daftar percuma melalui link ini - Pendaftaran RevenueHits









Comments
11 Comments

11 ulasan:

  1. Betul kena cari sideincome..

    BalasPadam
  2. Pernah daftar paypal.. Tapi tak reti guna.. Huwa3! ^_^"
    RosmizaAli.Com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun tak berapa reti juga, newbie lagi..hehe

      Padam
  3. Wow. Saya belum pernah dengar lagi mengenai revenuehits ni. Nak try la lepas ni. Anyway tahniah dah beroleh hasil dari revenuehits.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Baguslah tu, pergi daftar sekarang. nanti makin cepat dapat income. =)

      Padam
  4. Banyak dah alternative nak buat income tamabahan. Rajin atau tidak nak buat sahaja.

    BalasPadam
  5. dah takde link revenuehits tu ye??

    BalasPadam

Tudung Si Comel