Tunjukkan catatan dari April, 2015

Komisen Kelima Ashadee.com

Kali ini aku nak kongsikan lagi mengenai pendapatan pasif yang aku terima sejak melibatkan diri dalam program affiliate di Ashadee.com. Kali pertama aku menerima komisen adalah pada awal tahun 2015, dan alhamdulillah s…

Beucure Sakura Candy Mencerah dan Menjaga Dalaman Wanita

Beucure Sakura Candy merupakan makanan kesihatan dan kecantikan inspirasi Jepun yang diformulasikan daripada bahan berkualiti premium. Ia bertindak dari dalam badan untuk menjadikan kulit cerah merah jambu seperti gadis…

Simpanan Emas Mampu Milik

Aku tahu ramai diantara kita sudah lama tahu mengenai pelaburan emas. Ramai yang kata pelaburan emas bagus. Betul ke? Kalau betul kenapa masih juga ada yang tertipu dan mengalami kerugian beribu ringgit. Itu lah risiko jika mel…

Buat Duit Dengan Bisnes Baju Kurung

Bisnes Baju Kurung | Baju kurung merupakan pakaian tradisional orang melayu. Tapi itu dulu, sekarang ini jangan hairan kalau kita lihat orang bukan melayu pun memakai baju kurung. Zaman aku study dulu, ramai orang bukan mela…

Google Earth Day Quiz

Agak terlewat rasanya untuk update mengenai Hari Bumi ( Earth Day) pada hari ini. Biarlah, entri ini dipublish tetap tarikh 22 April kan? Jadi bersesuaian lah. Sebenarnya idea Hari Bumi ini datang daripada pengasasnya, Gaylord N…

Domain Usia 2 Minggu

Blog ini telah diwujudkan hampir 3 tahun tetapi 2 minggu lepas baru tukar domain berbayar. Haha, ambil masa yang lama kan untuk bertukar ke domain berbayar? Sebelum ini menggunakan link hajarashikin.blogspot.com , dan se…

Lactacyd Feminine Wash - Review

Miss V merupakan bahagian sensitif wanita. Kalau tak dijaga boleh mengakibatkan penyakit yang kita tak jangka. Oleh sebab itu, produk Lactacyd dicipta khas untuk menjaga bahagian intim wanita. Lactacyd Feminine Wash diformul…

Biodata dan Gambar Pelakon Hafreez Adam

Nama Penuh : Hafreez Adam Aizat bin Zahalan Nama Panggilan : Hafreez Adam Umur : 25 Tahun ( 2015 ) Asal : Kuala Lumpur Kerjaya : Pelakon dan model Pencapaian : Finalis Hero Remaja 2012 Drama: Lembuku Ben, Kisah C…

Pembayaran Komisen Kedua Ashadee

Syukur, alhamdulillah masih ada rezeki dalam affiliate. Sebenarnya komisen ni dah selamat masuk dalam akaun bank minggu lepas. Hehe. Selain daripada Nuffnang, affiliate dari Ashadee.com juga salah satu platform yang aku gunakan …

Kisah Ara Abdullah Jadi Viral

Siapakah Ara Abdullah? Sebenarnya aku sudah lama mengikuti kisah Ara Abdullah di twitter. Tapi sejak kebelakangan ni ramai pula yang share di facebook mengenai kisah mereka ini. Lepas hadam dan hayati kisah mereka, apa yang aku …

Retargeting - Cara Tingkatkan Jualan Bisnes

Sekirannya anda menjalankan perniagaan sama ada online mahupun offline, anda perlu memastikan promosi dijalankan dalam pelbagai cara. Dalam perniagaan, bukan sahaja pengurusan kewangan tetapi pemasaran juga perlu diberi perhat…

Novel Online Hati Perempuan

Drama Hati Perempuan yang bersiaran di slot Akasia TV3 makin diminati ramai. Drama ini telah diadaptasi dari novel Hati Perempuan karya Nur Ain Al-Abbas yang menampilkan gandingan pelakon Syarul Ridzwan dan Mia Ahmad. Kat TV3 tu…

Review Masker Vietnam ( Blackhead and Whitehead Remover )

Ada segelintir daripada kita mesti mengalami masalah blackhead dan whitehead di wajah. Sudah tentu anda merasa kurang yakin untuk berhadapan dengan orang. Sama kes juga kalau ada jerawat pada wajah, lagi lah kurang keyakinan. …

CPUV Nuffnang Awal April 2015

Lebih kurang seminggu kita dah masuk bulan baru. Tersangat cepat masa berlalu, blink of eyes. Sehingga sekarang aku masih setia dengan Nuffnang dan sentiasa update mengenai cpuv yang aku dapat. Dulu pernah terfikir untuk 'cu…

Biodata dan Gambar Syarul Ridzwan

Nama Penuh : Mohd Saharul Ridzwan Hashim Nama Panggilan : Syarul Ridzwan Tarikh Lahir : 26 Januari 1989 Umur : 26 Tahun (2015) Agama : Islam Tempat Lahir : Hospital Besar Kuantan, Pahang Asal : Kelantan …

Fenomena Gerhana Bulan Penuh 4 April 2015

Pada hari ini, 4 April 2014, rakyat Malaysia bakal berpeluang melihat fenoma gerhana bulan penuh bermula 5.01 petang  iaitu bulan memasuki bayang-bayang penumbra. Kemuncak gerhana berlaku pada 8 malam dan fenomena itu berakh…

Top Komentator March 2015

Sedar tak sedar sudah masuk bulan April. Memang sekejap sangat masa berlalu. Sepanjang bulan March banyak benda yang baik berlaku pada diri aku. Alhamdulillah, moga ia akan berterusan untuk bulan April ini. Ok back to main topic…

Muatkan lagi catatan
Tiada hasil carian ditemui