Kusinero Cinta - Drama Terbaru Astro Mustika HD
Drama terbaru yang akan ditayangkan di Astro Mustika HD iaitu Kusinero Cinta yang akan menggantikan drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta yang telah menamatkan siarannya.  Drama ini diarahkah oleh Feroz Kadir hasil terbitan Global Station. Drama 60 episod ini akan ditayangkan tidak lama lagi  di saluran 134 Astro Mustika HD pada setiap Isnin hingga Rabu pada pukul 10 malam. Nantikan Kusinero Cinta Mei ini yang mengabungkan Kombinasi artis hebat 3 negara.

PELAKON KUSINERO CINTA

Jericho Rosales
Aaron Aziz 
Tiz Zaqyah
Bella Dally
Miera Liyana
Nadzriah Nadzri
Shakilla Khoriri
Jasmin hamid
Arash Mohamad
Wan Sharmila
Ziela Jalil
Shah Rezza

SINOPSIS KUSINERO CINTA

Fredo Rivera adalah seorang anak muda yang berasal dari Cebu, Filipina yang mengejar impian untuk menjadi chef yang berjaya. Edrinna Mahadzir pula gadis yang datang ke Manila bersama ibunya, Datin Raudhah untuk melawat kafe milik mereka yang beroperasi di sana. Namun, takdir menemukan Fredo dan Edrinna di kafe berkenaan. Pada mulanya hubungan mereka kurang baik kerana kehadiran Hafizul Fitri yang meminati Edrinna.

Pada suatu hari, Edrinna hilang di Manila dan Fredo yang berjaya menyelamatkannya. Justeru, hubungan mereka juga semakin akrab semula. Fredo yang tidak ada tempat tinggal dan pekerjaan juga diambil bekerja oleh Chef Rio yang memiliki restoran yang terkenal di Manila. Bermula sebagai pencuci pinggan, Fredo akhirnya berjaya menjadi pembantu chef kepada Chef Rio. Di La Secret, Fredo bertemu dengan Justina, anak perempuan Chef Rio yang turut bekerja di situ.

Sementara itu, Syed Izmir pula sangat meminati bidang masakan, tetapi terpaksa menyambung pengajian dalam jurusan perniagaan kerana memenuhi hasrat bapanya yang kaya. Dalam perjalanan ke Manila kerana urusan perniagaan bapanya, Syed Izmir bertemu dengan Edrinna. Pada masa sama, dia juga bertemu dengan Fredo dan berkawan baik dengannya. Mereka juga bertemu kembali ketika menyambung pengajian di Melbourne.


Catat Ulasan (0)
Terbaru Lebih lama