Raja Adsense
igkaboom
Ephyra

Ephyra Skincare Series adalah set penjagaan wajah yang terkini daripada jenama terkenal Ephyra selepas kejayaan mereka untuk produk minuman kolagen Ephyra. Melalui produk terkini mereka iaitu pelembap muka Ephyra Skin Snow, Ephyra Skincare Series sesuai untuk semua jenis kulit.

Ephyra Skin Care Series

Set ini mengandungi : 
* Ephyra Skin Bar (sabun cucian muka) 
* Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum (Serum dengan Nano Teknologi) 
* Ephyra Skin Snow Advanced White Repair (Pelembap wajah dengan Geno White Teknologi)


Ephyra Skin Bar


Ephyra Skin Care Series

Ephyra Skin Bar adalah sabun cucian muka yang diformulasi 100% dengan bahan semulajadi tnapa sebarang bahan kimia terlarang. Dengan gabungan khasiat Glutathione, Alpha Arbutin dan Kolagen, Ephyra Skin Bar adalah antara produk terhangat untuk jenama Ephyra. Sabun ini bukan cuma wanita sahaja boleh menggunakannya, lelaki pun boleh. Malah ia boleh digunakan untuk seluruh badan.

Kelebihan Ephyra Skin Bar 
  • Merawat kulit berjerawat
  • Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
  • Menanggalkan kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Mencerahkan wajah secara semulajadi 
  • Menghilangkan bintik-bintik hitam

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum


Ephyra Skin Care Series

Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum menggunakan Teknologi Nano yang dipatenkan di Switzerland. Serum ini telah teruji dan terbukti secara klinikal dapat memulihkan kulit yang rosak dan mengembalikan kulit yang cantik berseri.

Produk ini bebas dari sebarang bahan kimia, merkuri dan hydroquinone. Serum ini sangat senang meresap sehingga ke lapisan paling dalam kulit dan tidak menyebabkan kulit berminyak. Gabungan formulasi bahan antioksida iaitu Arbutin Semulajadi, Gluthathione, Vitamin C dan E mampu mencerah dan menaikkan seri wajah.

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum
  • Menghilangkan jeragat degil dan parut jerawat 
  • Memperbaiki tona kulit tidak sekata 
  • Menganjalkan, menegangkan dan mengembalikan keremajaan kulit yang kendur 
  • Mencerahkan kulit kusam 
  • Menghilangkan lebam bawah mata serta sunburn

Ephyra Skin Snow Advanced White Repair 


Ephyra Skin Care Series

Ephyra Skin Snow adalah produk yang paling latest. Ia merupakan pelembap wajah berteknologi Geno- White yang digunakan selepas menggunakan serum Ephyra Skin Nano. Pelembap ini sesuai digunakan oleh semua jenis kulit, lelaki dan perempuan. Tiada paraben, hydroquinone mahupun merkuri malahan pelembap ini tidak melekit, tidak berminyak dan sangat mudah meresap ke dalam kulit. 

Geno White 
Geno white adalah teknologi “SMART PEPTIDE” yang mampu mengawal pengeluaran melanin dalam kulit. Melanin ada pada kulit semua orang dan ia adalah protection kulit daripada sinaran UV. Tetapi terlalu banyak melanin aktif akan menjadikan kulit berjeragat, bintik hitam dan banyak masalah kulit lain sehingga paling serius adalah kanser kulit.

Kelebihan Ephyra Skin Snow Advanced White Repair 
  • Melembapkan dan mengekalkan kelembapan wajah 
  • Mencerahkan kulit seawal 9 -14 hari 
  • Menggunakan teknologi Geno White (teknologi yang mengawal pengeluaran melanin)
  • Menambahkan agen perlindungan kulit (UV protection) 
  • Membantu mengurangkan minyak berlebihan pada kulit yang menjadi punca jerawat 
  • Mengurangkan kesan-kesan penuaan (garis halus dan jeragat) 
  • Menambahkan keserian kepada wajah untuk kekal muda dan bersih.

Pengalaman Sendiri Menggunakan Ephyra Skin Care Series


Kulit muka aku ni macam dah hampir complete dengan masalah. Kulit berminyak, kusam, liang pori besar, jerawat dan yang paling stress adalah parut kehitaman. Asal jerawat naik je, tangan memang tak boleh duduk diam, mesti nak picit-picit dan tinggal lah parut kehitaman. Parut jerawat nak ada senang je tapi bila nak hilangkan punya lah payah. Makan masa berbulan juga untuk hilangkannya.

Ephyra Skin Care Series
Parut jerawat makin berkurang.
      
Selepas 2 minggu lebih aku menggunakan Ephyra Skin Care Series secara konsisten, masalah kulit yang aku alami makin berkurang. Liang pori makin mengecil dan parut jerawat makin kurang. Yang paling aku suka muka dah kurang berminyak. Kalau sebelum ini, guna produk untuk kulit berminyak pun tetap tak nampak hasil. Tapi dengan Ephyra Skin Care Series, masalah tu dah settle.

Kenal Pasti Label Original Oceanlife

Kenal Pasti Label Original Oceanlife

Kenal Pasti Label Original Oceanlife

Kenal Pasti Label Original Oceanlife

Harga Ephyra Skincare Series adalah :

RM 140 (SM) dan RM 150 (SS) 

Ini adalah harga untuk set. Sekiranya beli secara loose, harga adalah berbeza iaitu : 

EPHYRA SKIN BAR : RM 39 (SM) ; RM 45 (SS) 
EPHYRA SKIN NANO : RM 68 (SM) ; RM 72 (SS) 
EPHYRA SKIN SNOW : RM 48 (SM) ; RM 52 (SS)

*Digalakkan untuk ambil set. Lebih jimat. 

Maklumat lanjut : 
IG : @ephyra2u 
Website : Sedang dikemaskini.






Comments
8 Comments

8 ulasan:

  1. Wahh! Nampak beza gambar sebelum dan selepas tu...makin kurang dah jerawat...pori2 pun dah nampak kecik...good review hajar

    Julia berbesar hati nak uar-uar Promo Raya Ephyra Skin Care Series kepada semua kawan-kawan Hajar yang tertarik dengan Ephyra...PROMO ini berharga RM140 satu set sahaja...harga sebelum RM155...jimat RM15 wauu!

    Nak beli boleh wassup agen sah Ephyra (julia) 013-6327 333 (FREE POSTAGE + FREE GIFT RAYA) Happy Ephyra :*  

    BalasPadam
  2. rata rata semua ada masalah muka berminyak

    BalasPadam
  3. yang penting x menudaratkan...tgk ramai pakai dan kulit semakin sihat

    BalasPadam
  4. yang penting product ni mengandungi ramuan semulajadi

    BalasPadam
  5. Produk ramuan semulajadi memang sangat bagus. Kalau nak beli skincare, better check ada chemical ke tidak.

    BalasPadam
  6. ramai ada masalah kulit berminyak

    BalasPadam

Tudung Si Comel