Raja Adsense
igkaboom
Ephyra

Sekarang ini terlalu banyak produk kecantikan yang dikeluarkan saban hari. Sampai satu tahap rasa confuse nak pilih produk mana. Mungkin juga trend produk baru sekarang, produk yang sama sahaja tapi telah direbrand dan dijadikan jenama sendiri penyebab lambakan produk dipasaran. 

Fitrah manusia juga suka benda cantik. Muka pun nak cantik sekali lah. Sebab itu produk kecantikan mendapat permintaan tinggi. Pendapat aku, kulit tak cantik jelita takpe. Asalkan kulit bersih dan sihat, itu pun dah mencukupi. Cliche sangat ayat. Haha.

Ok straight to the point, aku nak kongsikan produk kecantikan dari Seqy Beauty yang boleh dipercayai. Kenapa boleh dipercayai ? Ia telah diluluskan oleh KKM dan kandungannya dari bahan-bahan yang terbaik, selamat dan yang penting halal. Setakat ini Seqy Beauty telah mengeluarkan beberapa produk secara berperingkat, dan mungkin lepas ni akan ada lagi produk yang menyusul.

Seqy Beauty

Skincare Set Seqy Beauty

Set Skincare diformulasikan khusus untuk kulit Asia dan juga mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat, kusam, dan berminyak. Set Skincare ini terdiri daripada Cleanser, Toner, Serum dan Day & Night Cream. Kandungannya diekstrak dari pelbagai tumbuhan alam semulajadi. Ia tidak mempunyai merkuri atau bahan-bahan terlarang, anda tidak perlu ragu-ragu kerana set skincare ini telah diluluskan oleh KKM.

Skincare Set Seqy Beauty

Fungsi Skincare Set

Cleanser - Mengandungi vitamin C dan pelbagai jenis ekstrak tumbuhan. Ia bertujuan untuk pemutihan dan membersihkan kulit dari dalam serta dianggap sebagai pembasmi kuman.
Toner - Mampu  mengurangkan kemerahan pada kulit wajah dan mengurangkan jerawat kerana diformulasi dengam ciri-ciri mengawal sebum iaitu kelenjar yang mengeluarkan minyak
Serum - Mengawal sebum, bertindak sebagai anti mikrobial dan mencegah pertumbuhan bakteria serta merawat kulit yang berjerawat.
Day & Night Cream - Mengurangkan kemerahan dan agen penyejuk yang dimiliki boleh menenangkan kulit dan mengurangkan kegatalan yang disebabkan oleh jerawat. Gunakan 2 kali sehari boleh mengurangkan jerawat sekali gus membersihkan kulit wajah.

Lepas pakai set skincare ni, muka anda akan rasa lembut je bila bangun tidur. Dah tak berminyak lagi. Liang pori pun makin mengecil. Paling seronok bila pakai krim dia, muka akan jadi sejuk dan segar. Krim dia tak bau merkuri dan tak melekit macam produk lain. Bau dia macam ubat. Jadi yakin sikit nak pakai kan.

Harga :-
RM130 (SM)
RM140 (SS)


Sakura Mask Seqy Beauty

Sakura Mask adalah gel pelbagai fungsi kerana ianya mengandungi Sakura Plan Extract dan Snail Extract yang terkenal dengan fungsi melembap, anti-penuaan, mencerahkan, dan juga mempunyai ciri-ciri anti-radang. Beberapa ekstrak tumbuhan juga ditambah untuk hasil yang lebih berkesan.

Sakura Mask Seqy Beauty

Fungsi dan Kebaikan Sakura Mask 

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Menyegar serta melembapkan kulit
  • Mengurangkan bekas jerawat
  • Mengecilkan pori-pori
  • Mencerah dan menghaluskan kulit wajah
  • Membantu re-generasi kulit
  • Mengurang dan mencegah kedutan pada wajah
  • Mengeringkan jerawat
  • Mengurangkan kemerahan dan ruam pada kulit
  • Boleh digunakan untuk kulit terbakar
  • Kaya dengan vitamin B
  • Mengurangkan selulit
  • Menghilangkan flek hitam pada wajah
  • Memperbaiki kulit secara keseluruhan
  • Merangsang pembentukan kolagen
  • Anti-penuaan, anti-radang, anti-septik, anti-fungal

Kandungan Sakura Mask 

Aqua, Carbormer, Extract Sakura Plant, Snail Secretion Filtrate, Chamornilla Recutita (Matricia) Flower Extract, Sodium PCS, Glycerin, Propylene Glycol, Allantoin, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, 1,2-Hexanediol, Chlorhenesin.

Bila sebut mengenai mask, mesti kita fikir perlu 'ketatkan' muka. Tak boleh nak senyum, gelak apatah lagi kalau nak bercakap. Haha. Tapi Sakura Mask ni tak perlu tahan buat semua tu sebab mask ini jenis yang tak mengeras. Jadinya tak perlu takut mask tu pecah-pecah ataupun crack bila gelak-sakan. Sakura Mask ini bukan cuma boleh pakai diwajah, tetapi badan dan bahagian lain yang bermasalah. Kalau kulit terbakar, ruam atau parut luka sangat disyorkan menggunakan Sakura Mask.

Harga :-
RM110 (SM )
RM120 (SS)


BB Cream Seqy Beauty

BB Cream ini merupakan produk penjagaan kulit pelbagai guna. Ia digunakan  untuk melindungi kulit dari sinaran UV dan juga sebagai penutup asas, pelembap, pengawal minyak dengan ciri-ciri penyembuh serta mengurangkan parut jerawat. 

BB Cream Seqy Beauty

Fungsi dan Kelebihan BB Cream 

  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Menutupi cela di muka
  • Sebagai bedak asas
  • Lebih ringan dari foudation
  • Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
  • Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
  • Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
  • Wajah tidak berminyak sepanjang hari
  • Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
  • Melambatkan penuaan
  • Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia

Kandungan BB Cream 

  • Aqua Cream
  • Beeswax
  • Cetyl Alcohol
  • Octyl Methoxycinnamate
  • Cyclopentasiloxane
  • Dimenthicone
  • Caprylic/Capric Triglyceride
  • Propylene Glycol
  • Titanium Dioxide
  • Iron Oxides
  • Sodium Chloride
  • Phenoxyethanol
BB Cream Seqy Beauty antara bb cream yang menjadi pilihan aku kerana ia amat sesuai dengan jenis kulit muka aku.  Paling aku suka adalah rasanya lebih ringan dimuka seperti tak pakai apa-apa pun. Kalau pakai bb cream sebelum ni rasa berminyak dan tak tahan lama. Aku dah review mengenainya sebelum ini. Boleh baca review penuh aku melalui pautan ini. - BB Cream by Seqy Beauty

Harga :-
RM55 (SM)
RM60 (SS)

Testimoni Pengguna Produk Seqy Beauty

Ini antara beberapa feedback daripada pengguna. Kebanyakan mengatakan produk dari Seqy Beauty menyelesaikan dan memberikan kesan yang positif terhadap kulit bermasalah.

Testimoni Set Skincare Seqy Beauty
Testimoni Set Skincare
Testimoni Sakura Mask Seqy Beauty
Testimoni Sakura Mask
Testimoni BB Cream Seqy Beauty
Testimoni BB Cream

Bagi yang masih meroyan mencari produk yang sesuai dan berkesan, aku syorkan anda semua mencuba produk dari Seqy Beauty. InshaAllah dengan memakainya secara betul dan konsisten, masalah kulit anda dapat diatasi.

Macam mana untuk mendapatkannya? Anda boleh terus menghubungi maklumat dibawah untuk mendapatkan produk ini.


Rohaya Yusof  (Kak Aya)
Whatsapp :  +6017 341 6762 
Instagram: rohaya_yusof
Email : rohayayusof73@gmail.com








Comments
10 Comments

10 ulasan:

  1. erm... mcm-mcm produk kan skang ni... kekadang tak tahu nak pilih yg mana satu....

    BalasPadam
  2. skrg memang mcm2 produk yg keluar sekali tengok byk yg rebanding punya....skrg sy pun dah guna produk yang berasakan organik.. walaupun kesan dia nmpk lmbt tp kulit kita akan nmpk lebih sihat...

    BalasPadam
  3. baru tau pasal produk ni..nampak macam bagus je ni

    BalasPadam
  4. Nanti siapa pakai ni comel lagi la nampaknya... :)

    BalasPadam
  5. Good product must be share :)
    Produk Seqy ni pun nampak ok dan berkesan :)

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah produk ni memang bagus, boleh contact kak aya ye kalau nak tau lebih lanjut 0173416762

    BalasPadam
  7. ergghh...nti kongsikan utk kawan2..

    BalasPadam
  8. produk kesihatan nie..

    kadang kadang kena sesuia dengan keadaan kulit kita jugak

    BalasPadam

Tudung Si Comel